Polityka prywatności – Venome

Polityka Prywatności i Cookies

  1. INFORMACJE WSTĘPNE

Szanowny Użytkowniku! Niniejsza polityka prywatności (dalej jako „Polityka Prywatności”) określa Administratora danych zbieranych w ramach serwisu venome-global.com (dalej jako „Serwis”), zasady zbierania, przechowywania i dostępu do informacji na Twoich urządzeniach, między innymi za pomocą plików Cookies, w związku z korzystaniem przez Ciebie z naszego Serwisu. Polityka Prywatności określa rodzaje danych jakie gromadzimy, sposób ich wykorzystania a także wskazuje w jakim celu je wykorzystujemy.

  1. KTO PRZETWARZA TWOJE DANE?

Administratorem Twoich danych jest Venome Spółka z o.o. z siedzibą w Poznaniu 61-312, ul. Rodawska 25, REGON 302733536, NIP 7822572542, KRS 0000509567, office@venome-global.com.

2.1 Pliki Cookies i znaczniki pikselowe.

2.1.1 Podczas korzystania przez Ciebie z Serwisu z Twojej przeglądarki internetowej pobierane są i zapisywane informacje, z których część stanowi (lub może stanowić) dane osobowe. Są to głównie pliki Cookies oraz znaczniki pikselowe. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie, z którego korzystasz oraz dostosować Serwis do Twoich potrzeb. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny, z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu, przypisaną wartość, a także dane dotyczące aktywności w Serwisie.

2.1.2 Cookies oraz znaczniki pikselowe wykorzystywane są w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem przez Ciebie z Serwisu. Cookies umożliwiają w szczególności:
a) utrzymanie Twojej sesji (po zalogowaniu), dzięki której nie musisz na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła;
b) dostosowanie zawartości stron internetowych do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do Twoich indywidualnych potrzeb;
c) weryfikację sposobu korzystania przez Ciebie z Serwisu oraz tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób także inni użytkownicy korzystają z naszych stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

2.1.3 Wykorzystujemy dwa typy plików Cookies:
a) Cookies sesyjne: przechowywane na urządzeniu użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci urządzenia. Mechanizm cookie sesyjnych nie pozwala na pobieranie danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z urządzenia użytkownika;
b) Cookies trwałe: są przechowywane na urządzeniu użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania; zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie urządzenia nie powoduje ich usunięcia z urządzenia użytkownika.

2.1.4 W ramach Serwisu stosujemy następujące rodzaje plików Cookies:
a) „niezbędne” pliki Cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookie wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu oraz pliki cookie służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu; pliki tej kategorii zapewniają podstawową funkcjonalność Serwisu a od ich pobrania uzależnione jest korzystanie z usług dostępnych na naszych stronach internetowych, co powoduje, że ich obsługa jest stale włączona;
b) „związane z funkcjonalnością”, pozwalające zwiększyć funkcjonalność Serwisu, umożliwiające jednocześnie „zapamiętanie” wybranych przez Ciebie ustawień i personalizację interfejsu;
c) „wydajnościowe”, umożliwiają nam zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu, pomagają nam udoskonalać witrynę; dzięki tym plikom często mamy możliwość szybszego przetworzenia Twojego żądania oraz możemy zapamiętać Twoje ustawienia; wyłączenie tych plików może spowodować nieprawidłowości w wyświetlaniu treści i spowolnione działanie strony;
d) „reklamowe” i „mediów społecznościowych”, umożliwiające dostarczanie Ci treści reklamowych bardziej dostosowanych do Twoich zainteresowań, dzięki którym reklamy zarówno na tej stronie jak i poza nią są zgodne z Twoimi preferencjami. Wyłączenie tych plików cookie może spowodować wyświetlanie zawartości stron internetowych Serwisu niedostosowanych do Twoich zainteresowań. Korzystanie z Serwisu może być wówczas mniej zoptymalizowane.

Dodatkowo umożliwiają one Tobie wyrażenie opinii, polubienie treści i polecanie nas w mediach społecznościowych, a także rozmowę na chacie z naszymi konsultantami.

To właśnie dzięki nim masz możliwość oceny i recenzji naszych produktów.

2.2 Zarządzanie ustawieniami plików Cookies.
W każdej chwili możesz zmienić ustawienia w sekcji, dotyczącej ustawień plików Cookies, ograniczyć lub wyłączyć dostęp do tych plików. Większość popularnych przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies na Twoim urządzeniu. Każdy użytkownik ma możliwość określenia warunków korzystania z tych plików za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies. Pamiętaj, że wyłącznie zapisywania plików Cookies może mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Serwisu. Jeśli chcesz dokonać zmiany w dotychczasowych ustawieniach dotyczących plików Cookies możesz to zrobić. Poniżej przedstawiamy w jaki sposób możesz dokonać zmiany ustawień lub wyłączenia plików Cookies w najbardziej popularnych przeglądarkach:

Internet Explorer: http://support.microsoft.com/gp/cookies/en
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042
Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Adobe (pliki cookie typu flash): http://www.adobe.com/security/flashplayer/articles/lso/

Jeśli chcesz wyłączyć obsługę plików Cookies w Twoim telefonie lub tablecie, polecamy zapoznanie się z ustawieniami konkretnego telefonu w jego instrukcji.

  1. W JAKIM CELU GROMADZIMY TWOJE DANE OSOBOWE?

3.1 Cele:
Twoje dane wykorzystujemy w celu optymalizacji działania naszego Serwisu. Część danych, które od Ciebie zbieramy jest niezbędna do korzystania z niego (Cookies niezbędne). Korzystanie z pełnej funkcjonalności naszego Serwisu niejednokrotnie wymaga przekazania nam także dodatkowych danych oraz wyrażenia zgody na ich przetwarzanie przez nas. Dzięki tym danym jesteśmy w stanie dostarczyć Ci zindywidualizowaną reklamę naszych produktów. Dane te są także zbierane, aby ulepszać nasze produkty i wyświetlać Ci informacje o nich, dostosować naszą ofertę pod Twoje preferencje a także umożliwić Tobie korzystanie z funkcjonalności oferowanych przez zewnętrznych dostawców (np. dodawanie komentarzy na Facebook czy opiniowanie produktów). Te wszystkie informacje pomagają nam ulepszać naszą ofertę kierowaną do Ciebie, weryfikować błędy pojawiające się w funkcjonalności Serwisu i reagować na nie.

3.2 Narzędzia, które stosujemy:
W celu umożliwienia nam wykorzystania informacji, które zawarte są w gromadzonych plikach Cookies korzystamy z narzędzi analitycznych, umożliwiających zarządzanie reklamą i marketingiem świadczonych usług i produktów. Narzędzia te przetwarzają Twoje dane w sposób zautomatyzowany (profilowanie). Są to takie narzędzia jak na przykład te dostarczane przez Google (Google Tag Manager, Google Adwords i inne), narzędzia umożliwiające remarketing naszych produktów oraz rejestrujące Twój ruch na stronie. Te wszystkie informacje pomagają nam ulepszać naszą ofertę kierowaną do Ciebie, weryfikować błędy pojawiające się w funkcjonalności Serwisu i reagować na nie. Jeżeli do tej pory byłeś zainteresowany otrzymywaniem naszych komunikatów marketingowych, wysyłanych za pomocą środków elektronicznych (e-mail, telefon), nadal będziesz je otrzymywać, chyba że zrezygnujesz z subskrypcji. Szanujemy Twoje decyzje, więc zawsze możesz zmienić zdanie, jeśli nie chcesz w przyszłości otrzymywać od nas żadnych informacji marketingowych. Jeśli zdecydujesz się pozostać z nami w kontakcie po 25 maja 2018 r., pamiętaj, że możesz zrezygnować z otrzymywania informacji marketingowych w dowolnym momencie, klikając link anulowania subskrypcji dołączony do każdej informacji marketingowej lub też w sytuacji, gdy zdecydowałeś się założyć konto w naszym Serwisie klikając w zakładkę „Moje dane”.

  1. TWOJE PRAWA

Dokładamy wszelkich starań, aby zabezpieczyć Twoje dane i ochronić je przed działaniami osób niepowołanych poprzez stosowanie niezbędnych zabezpieczeń. Działania podjęte przez nas mogą okazać się jednak niewystarczające w przypadku, jeżeli sam nie zachowasz zasad bezpieczeństwa. W stosunku do przetwarzanych przez nas danych masz prawo do sprostowania swoich danych, ograniczenia przetwarzania Twoich danych, przeniesienia swoich danych, usunięcia danych przetwarzanych bez podstawy prawnej, dostępu do danych (w tym celu zgłoś się do nas, aby uzyskać kopię swoich danych przetwarzanych przez nas), sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych osobowych z podaniem odpowiedniej podstawy prawnej, odnoszącej się do konkretnej sytuacji faktycznej, w tym do skorzystania z opcji rezygnacji z możliwości wykorzystania ww. danych na potrzeby marketingu bezpośredniego, prawo odwołania wyrażonej zgody w dowolnej chwili, w przypadku uzyskania przez nas zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Jeżeli uważasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza obowiązujące przepisy prawa, masz uprawnienie do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych (od dnia 25 maja 2018 r.).

  1. PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH DO CELÓW OBSŁUGI ZLECEŃ, KONTAKTU Z BIUREM OBSŁUGI KLIENTA W RAMACH CALL CENTER

W oparciu o treść art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2017 r w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/96/WE (dalej: RODO) informujemy, że:

5.1 Informacja o Administratorze Danych:
Administratorem Twoich danych jest  Venome Spółka z o.o. z siedzibą w Poznaniu 61-312, ul. Rodawska 25, REGON 302733536, NIP 7822572542, KRS 0000509567, office@venome-global.com (“Spółka”).

5.2 Kontakt:
Możesz się z nami kontaktować telefonicznie pod numerem 690 020 021 lub mailowo pod adresem: office@venome-global.com.

5.3 Cele przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania:
Przetwarzamy Twoje dane wtedy, gdy jest to niezbędne do wykonania zawartej między nami umowy (tj. na podstawie art. 6 ust. 1 (b) RODO) np. dla następujących celów:

  • umożliwienia Tobie korzystania z usług świadczonych przez nas drogą elektroniczną, w tym zapewnienia możliwości pełnego korzystania z platformy i dokonywania zakupów na venome-global.com;
  • umożliwienia Tobie założenia i zarządzania Twoim kontem oraz umożliwienia monitorowania zamówień i ich historii;
  • przeprowadzania i realizacji płatności w ramach venome-global.com;
  • rozpatrywania oraz obsługi składanych przez Ciebie reklamacji dotyczących usług świadczonych w ramach Venome-global.com;
  • obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz;
  • kontaktowania się z Tobą, w szczególności w celu związanym ze świadczeniem usług;
  • rozwiązania umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, w tym żądania zamknięcia konta;
  • przechowywania danych dla celów archiwalnych.

W niektórych sytuacjach przetwarzamy dane, gdyż wymaga tego prawo, w szczególności przepisy podatkowe i rachunkowe (tj. na podstawie art. 6 ust. 1 (c) RODO).

Przetwarzamy Twoje dane osobowe również w wykonaniu naszych prawnie uzasadnionych interesów (tj. na podstawie art. 6 ust. 1 (f) RODO), w celach:

  • analizowania i zarządzania Twoją aktywnością na stronie venome-global.com celem dostosowania usług i treści do Twoich indywidualnych preferencji;
  • dokonywania czynności technicznych oraz rozwiązywania problemów technicznych związanych z administrowaniem serwerami venome-global.com;
  • prowadzenia działań marketingowych dotyczących naszych usług i produktów (marketing bezpośredni);
  • opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Ciebie oraz innych użytkowników, w tym zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie z którego następuje połączenie);
  • prowadzenia postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;
  • zapewnienia bezpieczeństwa i integralności usług, które świadczymy Tobie drogą elektroniczną, w tym przeciwdziałania oszustwom i nadużyciom oraz zapewnienia bezpieczeństwa ruchu;
  • przechowywania danych dla zapewnienia rozliczalności (w tym wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z RODO).

W sytuacji gdy udzieliłeś zgody, przetwarzamy Twoje dane osobowe, m.in. w celu:

  • zapisywania danych w plikach Cookies;
  • gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych.

Możesz wycofać swoją zgodę w każdej chwili w taki sam sposób, w jaki jej udzieliłeś.

5.4 Informacja o odbiorcach Twoich danych osobowych:
Jeśli będzie to konieczne, będziemy przekazywać Twoje dane osobowe w celu prawidłowego wykonywania naszych usług. Będziemy przekazywać dane dwóm grupom:

  • osobom upoważnionym przez nas, naszym pracownikom i współpracownikom, którzy muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki,
  • podmiotom przetwarzającym, którym zlecimy to zadanie, np. firmom zajmującym się obsługą naszych systemów teleinformatycznych lub udostępniającym nam narzędzia teleinformatyczne, firmom kurierskim, operatorom płatności, firmom świadczącym na naszą rzecz usługi doradcze.

5.5 Okres przechowywania Twoich danych osobowych:
Twoje dane osobowe będą przez nas przetwarzane przez czas obowiązywania łączącej nas umowy oraz po jej zakończeniu, jeśli istnieje ryzyko dochodzenia roszczeń w związku z jej wykonywaniem, ale co do zasady nie dłużej niż przez okres 10 lat od dnia jej zakończenia.
Dane osobowe, które przetwarzamy na podstawie Twojej zgody jesteśmy uprawnieni przetwarzać do momentu odwołania przez Ciebie zgody.

5.6 Twoje prawa:

  • masz prawo żądania dostępu do Twoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, jak również przenoszenia Twoich danych osobowych,
  • masz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (od 25 maja 2018 r. Prezesa Urzędu Ochrony Danych), gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO,
  • tam, gdzie wyraziłeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych, w każdej chwili masz prawo do jej cofnięcia,
  • w każdej chwili masz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania opartego na naszym prawnie uzasadnionym interesie, w tym w przypadku profilowania.

5.7 Dobrowolność podania danych osobowych:
Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże ich niepodanie uniemożliwi nam świadczenie usług na Twoją rzecz, w tym realizację zawartej umowy i dokonanie płatności, jak również przeprowadzenie procesu wysyłki.

5.8 Czy profilujemy Twoje dane osobowe bądź automatycznie podejmujemy względem Ciebie decyzje ?
Profilowanie stanowi o zautomatyzowanym przetwarzaniu Twoich danych osobowych w zakresie Twoich zachowań, okoliczności ekonomicznych, Twojej pracy, zainteresowań, preferencji czy lokalizacji.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania), jednakże nie będzie to wywoływać wobec Ciebie żadnych skutków prawnych lub w podobny sposób istotnie wpływać na Twoją sytuację.  Do profilowania wykorzystujemy narzędzia analityczne lub umożliwiające remarketing takie jak np. Google Analytics, Hotjar.

5.9 W jaki sposób zmiany wpłyną na komunikację marketingową przesyłaną Tobie za pośrednictwem email?
Szanujemy Twoje decyzje, więc zawsze możesz zmienić zdanie, jeśli nie chcesz w przyszłości otrzymywać od nas informacji marketingowych.
Pamiętaj, że możesz zrezygnować z otrzymywania informacji marketingowych w dowolnym momencie, klikając link anulowania subskrypcji dołączony do każdej informacji marketingowej.


Deprecated: Korzystanie z wp_make_content_images_responsive uznawane jest za przestarzałe od wersji 5.5.0! Zamiast tego użyj wp_filter_content_tags(). in /home/venomeglob/domains/venome-global.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4861